Здравейте нова съм във форума. От приблизително 1 седмица съм собственичка на Алфа 147 2,0. Взех я с проблем в мотора, защото беше на изгодна цена.Имам въпрос към разбиращите от вас.Майстора, който ще от ремонтира колата, като я чу и прегледа каза, че колата е с повредено бутало на 4ти цилиндър, и има вероятност да се е повреден и блока.Въпросът ми е следният: Може ли да се постави друг блок от Алфа Ромео, който да не е CF3, тъй като до колкото разбрах от разни морги, че такъв двигател много трудно се намира. И ако може трябват ли ми и другите неща като компресор за климатик и алтернатор и т.н. или мога да използвам и моите от мотора CF3. Моля обяснете ми по-подробно какво мога да направя по моя проблем. Благодаря предварително.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Повреден двигател АР 147 2,0
Collapse
X
-
Да можеш да вземеш блок от Алфа Ромео 156 2.0 тс ЦФ2 например...Буталата, обаче са различни при ЦФ2 и ЦФ3...Коляновия вал също, ако не се лъжа...
Алтернатор, компресор на климатик, хидравлика итн можеш да си ползваш твоите...Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
-
Слагаш 2,0 ТС ЦФ2 най-спокойно,има само лека врътка с изпускателните колектори.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщениеСлагаш 2,0 ТС ЦФ2 най-спокойно,има само лека врътка с изпускателните колектори.
Comment
-
Първоначално публикувано от UserAR Покажи съобщениеЗдравейте нова съм във форума. От приблизително 1 седмица съм собственичка на Алфа 147 2,0. Взех я с проблем в мотора, защото беше на изгодна цена.Имам въпрос към разбиращите от вас.Майстора, който ще от ремонтира колата, като я чу и прегледа каза, че колата е с повредено бутало на 4ти цилиндър, и има вероятност да се е повреден и блока.Въпросът ми е следният: Може ли да се постави друг блок от Алфа Ромео, който да не е CF3, тъй като до колкото разбрах от разни морги, че такъв двигател много трудно се намира. И ако може трябват ли ми и другите неща като компресор за климатик и алтернатор и т.н. или мога да използвам и моите от мотора CF3. Моля обяснете ми по-подробно какво мога да направя по моя проблем. Благодаря предварително.АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162
Comment
-
BillyBoy`- Становището не е категорично но на първо четене това е най-тежкото предположение защото на 4-ти цилиндър има по малка компресия и шумът идва от там по точно от блока и колата пуши. А маисторът се занимава само с тежки ремонти но не специално с алфа ромео а с всякакви марки автомобили.А аз питам за да знам какви са алтернативите пред мен.Този CF2 двигател само в алфа ромео 156 ли се монтира или го има и в други алфи.
Comment
-
Първоначално публикувано от UserAR Покажи съобщениеBillyBoy`- Становището не е категорично но на първо четене това е най-тежкото предположение защото на 4-ти цилиндър има по малка компресия и шумът идва от там по точно от блока и колата пуши. А маисторът се занимава само с тежки ремонти но не специално с алфа ромео а с всякакви марки автомобили.А аз питам за да знам какви са алтернативите пред мен.Този CF2 двигател само в алфа ромео 156 ли се монтира или го има и в други алфи.АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162
Comment
-
Първоначално публикувано от UserAR Покажи съобщениеМалко по подробо ако може.И още нещо колата е обслужена преди 17 хил. км. може ли да се ползват ремъците и ролките от моя двигател и да се сложат на CF2 та поне за сега да не се хвърлят пари за товаAlfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от UserAR Покажи съобщениеМалко по подробо ако може.И още нещо колата е обслужена преди 17 хил. км. може ли да се ползват ремъците и ролките от моя двигател и да се сложат на CF2 та поне за сега да не се хвърлят пари за товаAlfa Romeo 147 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщениеЕми аз какво ти казах че без да го разглоби не може да се каже какъв е проблема.Според мен ако си от София или околията се обърни към някои от доказалите се форумни сервизи.Това че шума идва точно от блока!!!!!!Интересно!Ще очаквам със интерес какво ще е разковничето.Last edited by UserAR; d.m.y г., 16:31.
Comment
-
Може да се ползва друг блок,но е хубаво да се вземе със всичко(колянов вал и бутала).Обаче нека първо разглобят колата и видят какво става вътре,защото не се знае какъв е проблема.Ако има счупен сегмент може да надере цилиндъра,но чукането може да е от биелни лагери и на блока да му няма нищо.И на мен ми е чудно как "майсторите" дават предположения без да са видяли какво е положението вътре.Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex...Bye my come dream...
Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"
Comment
-
Ето какво извадиха от тропащият двигател. И като допълнение има и една драскотина на блока, която е на около 5-6 см от горната мъртва точка на буталото, която е с дължина 2,5 см там някъде и една се хваща с нокът че я има.Иначе всичко друго е ок по мотора.За съжаление най-тежката диагноза на майстора се оказа вярна, проблем с буталото на 4ти цилиндър.
Comment
Comment